فعالیت مهار رادیکال (RSA) با استفاده از یک رادیکال DPPH هویج گرد محلی پایدار تعیین شد و به عنوان درصد خنثی سازی رادیکال پس از 30 دقیقه انکوباسیون بیان شد.
محلول اتانولی DPPH• (0.1 میلی مولار) به عنوان نقطه مرجع برای نظارت بر کاهش جذب آن در طول موج 516 نانومتر پس از افزودن عصاره بافت استفاده شد.
شاهد با متانول 80 درصد به هویج شیراز جای عصاره ریشه هویج تهیه شد.
غلظت بافت خشک شده با انجماد در مخلوط واکنش 0.04 درصد بود.
تنها در مورد هویج بنفش، مخلوط واکنش دو بار رقیق شد تا غلظت نهایی 02/0 درصد از بافت گیاه به دست آید.
اندازه گیری برای سنجش فولین-سیوکالتئو در دو تکرار انجام شد. سایر اندازهگیریها در چهار تکرار انجام شد.
نتایج از نظر آماری با استفاده از تحلیل واریانس تایید شد و معنیداری تفاوت بین میانگینها با استفاده از آزمون نیومن-کولز یا آزمون t در سطح معنیداری 05/0p = آزمون شد.
همبستگی بین محتوای ترکیب و RSA با هویج فرنگی استفاده از ضریب همبستگی خطی پیرسون ارزیابی شد.
ارزیابی محتوای ترکیبات فنلی و فعالیت ضد رادیکال، به طور کلی، هیچ تفاوت معنیداری (05/0 p ) بین دو سال تجربی را نشان نداد.
به جز محتوای کل فنول تعیینشده در سنجش فولین-سیوکالتئو، که در سال 2009 1.5 برابر بیشتر از سال 2010 بود. (p = 0.016).
این تفاوت عمدتاً ناشی از محتوای بالاتر فنولیک در سال 2009 بود که در تودههایی با ریشههای قرمز یافت شد.
در حالی که تودههای باقیمانده ریشههای سفید، زرد، نارنجی و بنفش دارای سطح مشابهی از فنولیک و فعالیت ضد رادیکال در هر دو سال بودند.
تاثیر رنگ ریشه هویج:
محتوای ترکیبات فنلی در هویج نانکو تودههای ارزیابیشده به طور قابلتوجهی از 19.8 تا 342.2 میلیگرم در 100 گرم در 1 FW که به روش اسپکتروفتومتری در محدوده UV/Vis تعیین شد، متفاوت بود.
ریشه های بنفش به طور متوسط تقریباً 9 برابر بیشتر از ریشه های رنگ های دیگر فنولیک دارند، به ترتیب 311.5 و 34.9 میلی گرم در 100 گرم در 1 FW.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.